Start with storage: De revolutie van energiebeheer

In onze voortdurende zoektocht naar duurzaamheid en hernieuwbare energiebronnen, staan zonnepanelen centraal als een van de meest veelbelovende oplossingen. De panelen zetten zonlicht om in elektriciteit en dragen daarmee bij aan een schonere toekomst. Er schuilt echter een uitdaging in dit schijnbaar perfecte plaatje: het verlies van energie. Vandaag de dag gaat er nog steeds aanzienlijke hoeveelheden opgewekte energie verloren, wat niet alleen miljoenen euro’s aan “verloren” energie betekent, maar ook een remmende factor is voor de volledige potentie van zonne-energie.

Opslag van energie wordt steeds meer erkend als een essentieel onderdeel van de overgang naar een duurzame energietoekomst. Zonne-energie wordt niet constant opgewekt; het is afhankelijk van de beschikbaarheid van zonlicht. Dit resulteert in pieken en dalen in de energieproductie. Vaak wordt de overtollige energie die overdag wordt opgewekt, niet volledig benut en gaat verloren. Dit is niet alleen zonde van de potentieel bruikbare energie, maar het vertegenwoordigt ook een financieel verlies.

Start with storage

Door te investeren in energieopslag technologieën zoals batterijsystemen, kunnen we deze verloren energie vastleggen en op een later tijdstip benutten wanneer de zon niet schijnt. Dit heeft tal van voordelen. Allereerst vergroot het de efficiëntie van zonnepanelen aanzienlijk door ervoor te zorgen dat de opgewekte energie optimaal wordt benut. Dit betekent niet alleen meer groene energie, maar ook aanzienlijke besparingen op de lange termijn.

Een ander belangrijk voordeel van energieopslag is dat het het elektriciteitsnet ontlast. Wanneer grote hoeveelheden zonne-energie op hetzelfde moment worden opgewekt en aan het net worden toegevoegd, kan dit leiden tot overbelasting en instabiliteit van het netwerk. Door energie op te slaan en geleidelijk aan het netwerk af te geven wanneer dat nodig is, wordt de belasting op het net verminderd en de betrouwbaarheid ervan vergroot.

“Start with Storage” is niet alleen een slimme zet voor individuele huishoudens die zonnepanelen gebruiken, maar het is ook een strategie die de hele energie-infrastructuur kan transformeren. Het maximaliseert niet alleen de voordelen van zonne-energie, maar draagt ook bij aan een veerkrachtig en efficiënt energienetwerk.

Het doel is om zo veel en zo lang mogelijk de eigen opgewekte energie te gebruiken. En energieopslag is een belangrijke factor tijdens dit proces. Zo hebben we ook energie ter beschikking, zelfs wanneer er geen productie is. De ideale combinatie van opwekking en opslag verhoogt je zelfverbruik en maximaliseert het gebruik van de eigen energie.

Kioz biedt een oplossing die naadloos in deze evolutie past: We slaan je overtollige energie op in batterijen, zodat je maximaal je eigen energie kan benutten. Het hele jaar door, dag en nacht.

In een tijdperk waarin duurzaamheid en kostenefficiëntie hand in hand moeten gaan, is energieopslag niet langer een luxe, maar een noodzaak. Het is een investering in een toekomst waarin we de volledige potentie van zonne-energie kunnen benutten en tegelijkertijd ons energienetwerk kunnen versterken. 

Ready to energize your business?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte over de nieuwste ontwikkelingen van zowel Kioz als de energiemarkt.
Contact

hello@kioz.be
Wortegemseweg 82
8790 Waregem (BE)